Surah Ar-Rahman icon

Surah Ar-Rahman

2.1 for Android
9.7 |
449 Reviews
|
82 Posts

The description of Surah Ar-Rahman

Kami sertakan transliterasi, bacaan dalam bahasa rumi/latin adalah untuk membantu rakan2 yang baru saja belajar atau yang belum mahir dalam membaca bacaan Al-Quran. Teruslah belajar dengan berguru supaya dapat membaca bacaan Al-Quran dengan tajweed yang lebih tepat. Applikasi Surah Ar-Rahman ini adalah satu applikasi ringkas yang kami hasilkan sebagai rujukan mudah supaya dapat kita membaca surah ini. Ayat-ayat Surah Ar-Rahman ini adalah berdasarkan pada Al-Quran. Kami sertakan juga ayat-ayat Surah Ar-Rahman ini dalam ejaan Rumi (transliterasi) untuk mereka-mereka yang memerlukannya.

Surah Ar-Rahman adalah surah ke 55 dalam Al-Quran. Surah ini tergolong surah Makkiyah (diturunkan di Mekkah). Surah Ar-Rahman terdiri daripada 78 ayat.

Dinamakan Surah Ar-Rahman yang bererti Yang Maha Pemurah, berasal dari kata Ar-Rahman yang terdapat pada ayat pertama surah ini. Ar-Rahman adalah salah satu daripada nama-nama Allah. Kami dahului dengan ucapan ribuan terima kasih kepada semua para pengguna applikasi Surah Ar-Rahman ini. Harapan kami, semoga ramai yang dapat memanfaatkan Applikasi Surah Ar-Rahman ini. Aamiin...
Show More

Black Desert Mobile Tags

Advertisement
Popular Apps In Last 24 Hours